Primer iz prakse

Obezbeđenje murala

Zahtev

Profesionalni upravnik stambene zajednice u Zrenjaninu obratio nam se sa zahtevom da video nadzornim sistemom obezbedimo mural koji je na fasadi zgrade naslikao poznati akademski slikar Viorel Flora.
Ujedno se od nas zahtevala i izrada kompletne projektne dokumentacije u skladu sa zakonom.

Analiza zahteva

Kako su fasade česta meta vandalskih napada, potrebno je obezbediti 24/7 praćenje dešavanja u vidnom polju kamere i obavestiti nadležne službe ukoliko dođe do povrede štićenog prostora.

Ponuđeno rešenje

Junior Security odlučio se za montažu kamere 8MP UltraHD rezolucije namenjene za spoljnu montažu. Prenos podataka do našeg monitoring centra obezbedili smo montažom 4G komunikatora sa brzim protokom internet saobraćaja.

Rezultati

Na zahtev profesionalnog upravnika stambene zajednice izradili smo kompletnu projektnu dokumentaciju sa planom obezbeđenja u skladu sa zakonom Republike Srbije o tehničkom obezbeđenju.

Postavljanjem kamere UltraHD rezolucije obezbedili smo kristalno jasnu sliku kako u dnevnom, tako i u noćnom režimu rada.

U odabiru načina komunikacije sa našim monitoring centrom odlučili smo se za montažu 4G komunikatora, čime smo obezbedili praktično i brzo rešenje za prenos podataka i nesmetano skladištenje video materijala u Junior Security bazi podataka.

Iskoristili smo dodatne funkcije UltraHD kamere i podesili je tako da šalje alarmni signal u naš monitoring centar ukoliko uoči zadržavanje u markiranom vidnom polju duže od 30 sekundi.

Stambena zajednica je obezbeđena zagarantovanim reagovanjem operatera našeg monitoring centra i obaveštavanjem nadležnih službi ukoliko se uoči povreda štićenog prostora.

Žitni trg 8
Mural – umetničko delo akademskog slikara Viorel Flore