Bravarija i video nadzor za stambene zajednice

pristup
Dosta vam je da stalno zatičete otključana vrata zgrade u kojoj živite? Ne osećate se bezbedno u stanu jer imate utisak da je vaš ulaz prometniji od magistrale? Neispravna brava na vratima zgrade omogućava kretanje sumnjivih lica kroz zgradu, a vi nemate rešenje?

Bilo da je u pitanju stambena zgrada, poslovni prostor ili kuća, svi želimo da se osećamo sigurno tamo gde boravimo. Kako ne bismo dozvolili da se nešto loše desi neophodan je određeni nivo zaštite. Pritom, neretko se dešava da zbog izgubljenog ili polomljenog ključa ulazak u zgradu preraste u problem.

Problemi ulaznih vrata stambenih zgrada postaju sve češći, a večito otključan ulaz je trn u oku svakog stanara. Svima je već dosta da se kroz zgradu šetaju nepoznata lica zbog nemarnosti komšija koji ne zaključavaju vrata ili usled neispravnosti istih. To je samo jedan od problema sa kojima se stanari susreću, a neretko se čuju i žalbe stanara koji pronalaze ostatke narko-sredstava u podrumima zgrade, što predstavlja posebnu vrstu problema jer u zgradama ima dece.

Junior Security nudi rešenje za vaše probleme!

Problem se rešava na veoma jednostavan način – instalacijom uređaja za kontrolu pristupa i magnetne brave na ulazna vrata zgrade.

Šta je kontrola pristupa?

Kontrola pristupa predstavlja čitač kartica/privezaka koji se ugrađuje pored interfona i povezuje se sa magnetnom bravom. Očitavanjem priveska, odnosno kartice, čitač oslobađa bravu i na taj način se otvaraju vrata. Magnetna brava se postavlja na postojeća vrata ulaza i prilikom zatvaranja drži vrata zatvorena silom od pravih 300 kg. Uređaj za kontrolu pristupa se postavlja pored interfona i ne smeta postojećem interfonskom sistemu. Takođe, sistem radi nezavisno od interfonskog i moguća je instalacija u zgradama bez interfonskog sistema.

Za razliku od klasičnih brava, otključavanje ulaznih vrata putem priveska ili šifre je gotovo trenutno i ne zahteva fizički kontakt sa bravom. Na taj način se eliminišu problemi otključavanja pri slaboj vidljivosti, mraku ili poteškoće sa pronalaskom odgovarajućeg ključa, te sa gubitkom istog.

Kako živimo u vremenu gde je sve više provala, ugradnja uređaja za kontrolu pristupa limitira broj posetilaca zgrade samo na one koji poseduju kodirani privezak ili karticu, te na taj način znatno povećava stepen bezbednosti.

Evo i nekih prednosti ugradnje kontrole pristupa:

 • Povećanje bezbednosti stanara u znatnoj meri
 • Brz i jednostavan ulazak u zgradu
 • Veoma lako korišćenje sistema, što je posebno pogodno za decu i starije osobe
 • Daleko pouzdanije od običnog ključa

Video nadzor u zgradi?

Apsolutno!
Zbog čestih krađa, neurednih komšija i vandala koji ulaze u hodnike, stanari se sve češće odlučuju da zgrade pokriju video nadzorom. U većim gradovima sve je više primetno da se u stambenim zgradama ugrađuju kamere.
Ugradnjom video nadzora u zgradu se prvenstveno štiti zgrada u kojoj živite. To znači da se ispred vaše zgrade ne mogu okupljati oni koji će praviti nered i lom ili remetiti vaš mir. Ako se i dogodi da se određene grupice okupljaju, koje nisu prijatne, vi to možete prijaviti policiji. To znači da vaša zgrada u buduće neće biti mesto za okupljanje onih koji mogu prouzrokovati određenu štetu.

Poznati su mnogi slučajevi gde je kamera snimila razbojnike i kleptomane u pokušajima krađe. Ako vaša zgrada poseduje video nadzor, to znači da će isti taj kleptoman koji vas je napao najverovatnije biti uhapšen. Međutim, ukoliko nemate video-nadzor u zgradi, mala je verovatnoća da će taj neko ko vas je napastvovao biti uhapšen, jer u trenutku napada vrlo često se ne zapamti izgled te osobe.

Postavljanje video-nadzora ima psihološki uticaj na provalnike, te će oni dva puta razmisliti pre nego što pokušaju nešto ozbiljnije.

Kontrola pristupa u kombinaciji sa video-nadzorom podiže bezbednost zgrade i njenih stanara na potpuno novi nivo.

Odluku o ugradnji video-nadzora donosi većina stanara. Ukoliko se donese odluka da se u ulaz ugradi video-nadzor, taj posao želite da prepustite nekome sa iskustvom u tom poslu. A upravo takva je firma Junior Security, koja može da se pohvali dugogodišnjim iskustvom i najpovoljnijim cenama po kojima vrši iznajmljivanje, ugradnju i održavanje sistema.

Kako je na snazi Zakon o privatnom obezbeđenju, koji propisuje da ako ste ugradili ili već posedujete sistem tehničke zaštite (video nadzor i kontrolu pristupa), u obavezi ste da sklopite ugovor za održavanje tog sistema sa firmom koja ima važeću licencu za vršenje poslova tehničke zaštite.
Junior Security poseduje sve potrebne licence u skladu sa Zakonom o privatnom obezbeđenju i u prilici je da vam pomogne da se usaglasite sa zakonom.

Zašto baš Junior Security?

Junior Security možda nije jedina firma koja vrši ugradnju video-nadzornih sistema, ali zasigurno pruža najbolju uslugu. A evo i po čemu smo drugačiji:

 • Posedujemo sve važeće licence za vršenje poslova montaže, puštanja u rad i održavanje sistema tehničke zaštite izdate od strane MUP-a;
 • Ugradnju vršimo brzo i efikasno, a nakon završenih radova sve ostavljamo uredno i čisto;
 • Prenosnim putem sav snimljeni materijal dolazi do Junior Security Monitoring Centra gde se vrši redovna kontrola video-nadzornog sistema;
 • Snimljeni materijal se arhivira na pouzdanim i zaštićenim serverima Junior Security-a, a snimak se čuva najmanje mesec dana;
 • Na zahtev stanara dostavljamo željeni arhivirani materijal u najkraćem roku;
 • Po potrebi prilažemo snimljeni materijal organima MUP-a;
 • Troškovi održavanja su uračunati u redovnu mesečnu pretplatu.

Ulaganjem u ovu vrstu sistema zaštite ne samo da se ulaže u bezbednost i higijenu stambenog ulaza, već se podiže i vrednost zaštićene nekretnine!

Junior Security vrši iznajmljivanje bravarije za stambene zajednice koje imaju jedna ili dvoje aktivnih vrata za ulaz/izlaz, i to:

 • Bravarija bez kamere,
 • Bravarija sa Megapikselnom IP kamerom i
 • Bravarija sa dve Megapikselne IP kamere.

Za više informacija kontaktirajte nas putem email-a na office@juniorsecurity.co.rs ili pozivom na broj:

+381 23/236-634
+381 23/236-635