Nadzor mladih vozača pomoću Go4GPS sistema

Polaganje vozačkog ispita i dobijanje vozačke dozvole je bitna stvar u životu svakog pojedinca, pogotovo tinejdžera.

Novi Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima Srbije koji je stupio na snagu 2018. godine, predviđa rigorozne kaznene mere za mlade vozače sa probnom vozačkom dozvolom ukoliko upravljaju vozilom na autoputu brzinom većom od 110 km/h i ukoliko na magistralnom putu upravljaju vozilom brzinom većom od 90 km/h. Na ostalim putevima mladi vozači ne smeju voziti brzinom većom od 90% od brzine koja je dozvoljena na delu puta kojim se kreće. Takođe oni ne smeju upravljati motornim vozilom u periodu od 23:00 do 06:00 časova. Licima sa tek položenim vozačkim ispitom manjka vozačkog iskustva, a opšte je poznato da su neiskusni vozači jedan od čestih slučajeva izazivanja saobraćajnih nesreća. Do nesreće najčešće dolazi kada lice za volanom ima želju za dokazivanjem, a pravovremena intervencija je moguća samo uz adekvatan nadzor. Kada je reč o saobraćaju, Srbija se nalazi u grupi najnebezbednijih zemalja. Najslabija karika su mladi, koji čine skoro četvrtinu ukupnog broja žrtava saobraćajnih nezgoda. Prema podacima MUP-a Srbije, u poslednjih 10 godina na putevima je poginulo više od 1500 mladih. Saobraćajne nesreće u kojima su učesnici mladi vozači su jedna od čestih tema crne hronike. U poslednje 2 godine, gotovo tri stotine mladih izgubilo je život u saobraćajnim nesrećama. Kao i u drugim zemljama Evrope, i u Srbiji česti izazivači saobraćajnih nezgoda su vozači koji imaju do dve godine vozačkog iskustva.

Novi vozači su lica kojima je potreban nadzor. Go4GPS je sistem koji u službi nadzora mladih vozača daje izuzetne rezultate. Go4GPS je evropski brend za GPS nadzor koji se nakon dugogodišnjeg rada sistema u zemljama Evropske Unije pozicionira i u Srbiji. Za razliku od sličnih postojećih rešenja na tržištu Srbije, usluga Go4GPS sistema omogućava veći kvalitet usluga GPS praćenja sa neuporedivo više opcija podešavanja i izveštavanja.

Go4GPS sistem Vam mogućava da putem aplikacije na smart telefonu ili na personalnim računarima vršite kontinuirani nadzor trenutnog stanja vozila u kojem se nalazi Vaš mladi vozač. Takođe Go4GPS sistem omogućava retroaktivni prikaz svih događaja. Korisnički pristup podacima je omogućen preko Web interfejsa, tako da se identifikacija korisnika vrši na osnovu unešenog korisničkog imena i lozinke koju dobijate prilikom otvaranja korisničkog naloga.

Predstavljamo Vam samo neke od opcija Go4GPS sistema koje možete koristiti za nadzor Vašeg mladog vozača:

Praćenje lokacije – omogućava vlasniku vozila da u svakom trenutku ima informaciju o lokaciji vozila, kao i o statusu vozila – odnosno da li je vozilo upaljeno ili ugašeno. Svako kretanje se prati u realnom vremenu, beleži se u arhivu, a putem izveštaja kasnije može lako da se pregleda. Na karti se prikazuje tačna putanja vozila, kao i mesta na kojima je zaustavljano.

Prekoračenje brzine – servis nudi opcije trenutnog obaveštenja putem email-a u slučaju prekoračenja brzine vozila koje se nadzire. Vozači početnici će često pasti u iskušenje da daju “gas do daske”, pogotovo na otvorenom putu. Intervencijom u pravom trenutku može biti izbegnuta potencijalna

Geofencing – opcija koja nudi kreiranje dozvoljenih zona na mapi. U slučaju kretanja vozila van zadatih zona Go4GPS servis istog momenta obaveštava vlasnika o prestupu, i to putem email obaveštenja. Primer: roditelj markira zonu oko grada ukoliko ne želi da dete napušta grad. Ako se dete ipak odluči za taj potez, roditelj će istog trenutka biti obavešten i biće u mogućnosti da reaguje pravovremeno.

Ograničenje upotrebe vozila – kako zakon nalaže, svim licima koja poseduju probnu vozačku dozvolu zabranjeno je upravljanje vozilom od 23 do 6 časova. Kako ne bi stvari prepuštali slučaju, Go4GPS servis nudi opciju trenutnog obaveštavanja ukoliko dođe do kretanja vozila u zadatom vremenskom intervalu.

Ugradnjom GPS sistema za praćenje roditelji pre svega ulažu u bezbednost svoje dece. Prisutno je pogrešno mišljenje kod mnogih roditelja da deca doživljavaju GPS uređaje u automobilima kao preteranu roditeljsku kontrolu. Međutim, iskustva govore da je mnogo više dece koja se na ovaj način osećaju sigurnije i bezbrižnije jer roditelji u svakom trenutku znaju gde su i mogu im pružiti pomoć. Kao najveću prednost korisnici ističu smanjivanje brige roditelja za bezbednost dece, što dalje dovodi do smanjenja stresa i mirnijeg sna.

KAKO DA POSTANEM KORISNIK Go4GPS SISTEMA?

Preuzmite i ispunite upitnik , a naši komercijalisti će Vas kontaktirati.

Mi smo za Vas odabrali GPS uređaj koji se izuzetno lako ugrađuje u vozilo i ne utiče na garanciju proizvođača automobila. Ugovor se potpisuje na jednu godinu. Otvorićemo Vaš korisnički nalog preko kojeg ćete pristupiti aplikaciji Go4GPS sistema. Možete posetiti našu demonstrativnu stranicu (kliknite ovde), pratite korisnička uputstva (kliknite ovde) i uveriti se u kvalitet i pouzdanost Go4GPS servisa.

Generalni zastupnik Go4GPS sistema za Srbiju je Junior Security doo Zrenjanin.

Po isteku ugovorenog perioda, spremni smo da otkupimo svaki ispravan GPS uređaj po tržišnoj ceni.

Kontakti:
www.go4gps.com

office@go4gps.com

+381 (0) 60 60 20 502
+381 (0) 60 70 13 330